Kriminaliteten falder i Nordsjælland

Der er en klar tendens til faldende kriminalitet i Nordsjællands politikreds. Sådan sammenfatter politidirektør Finn Borch Andersen, Nordsjællands Politi, de seneste tal for politikredsen, hvor der siden 2009 og til 2014 har været et fald i antallet anmeldelser på i alt 12 procent.

- I en situation, hvor Danmark netop har oplevet et terrorangreb med to dræbte og fem sårede betjente, kan det være svært at finde glæde sig ved faldet, der kan synes bagatelagtigt til sammenligning. Lige nu er al weekendfri inddraget, og Nordsjællands Politi kører på højtryk med dobbelt beredskab og afgivelse af en betydelig mængde betjente til København, så det kan være svært at tænke på andet end det forhøjede trusselsniveau, vi aktuelt har. Men prøver vi at se på tallene de seneste år, så er den samlede kriminalitet faldende i politikredsen, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Sidste år modtog Nordsjællands Politi i alt 33.000 anmeldelser, rent teknisk dækker det både over anmeldelser fra borgere, og sager politiet selv har startet op. Det er 1000 færre - eller tre procent færre end i 2013. Og det tal har været jævnt nedadgående siden 2009.

- Ser vi alene på den borgerrettede kriminalitet som for eksempel vold og indbrud i beboelse så er der er fald på seks procent fra 2009 til 2014, oplyser Finn Borch Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere