Konkurs: Over hver fjerde restaurant er i fare

En ny undersøgelse viser, at mere end hver fjerde restaurant er i fare for at gå konkurs. Særligt hovedstadsområdet er udsat.

 Tallerkenerne er måske fyldte, men kasseapparaterne står tomme. 

quote Det har reelt sendt københavnske restauranter ud i noget, der minder om frit fald. 

Claus Jorch Andersen, partner i Deloitte

Det tyder det i hvert fald på i en ny undersøgelse, som Deloitte har lavet. Og særligt hovedstadsområdet er hårdt ramt. Hvorfor det forholder sig sådan, det har partner i Deloitte, Claus Jorch Andersen, et bud på. 

- Restauranterne og caféerne skal ikke bare konkurrere indbyrdes med hinanden. De skal også konkurrere mod fastfood, madboder og convenience-mad fra supermarkederne. Særligt i de store byer betyder det, at forbrugerne har utrolig mange valgmuligheder. Det har reelt sendt københavnske restauranter ud i noget, der minder om frit fald. 

For to år siden kunne restauratører samt kro- og café-ejere sætte næsten 12.000 kroner i banken for hver ansat. Det tal er faldet til 8.400 kroner i de seneste regnskaber. Udregningen er baseret på årsregnskaber for 1.373 restaurationsvirksomheder. 

- Typisk truer konkursen, hvis man har svært ved at tjene penge samtidig med, at bankbogen er tom. Det er den virkelighed, der har ramt mere end hver fjerde restaurantejer. Det kan være en meget svær udvikling at vende, siger Claus Jorch Andersen.

Loading...

Loading...

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere