Kommuner i hovedstadsområdet søger bredbåndsmillioner

Nordsjællandske kommuner kæmper med dårlig bredbåndsdækning. De vil nu søge nogle af de 200 millioner kroner, der er afsat til problemet.

Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokraterne, SF og De Radikale om kriterierne for den såkaldte bredbåndspulje.

Der afsættes i alt 200 millioner kroner til puljen, hvis mål er at sikre bedre dækning i yderområderne, oplyser Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

 - Den digitale infrastruktur er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet. Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Det glædes de over i mange kommuner i Nordsjælland, hvor manglende bredbånd har været et problem.

- Bredbånd er jo en vigtig del af infrastrukturen i en kommune i dag. Det er simpelt hen et kriterium for, om man vælger at bosætte sig i nogle områder, siger Gribskovs borgmester Kim Valentin til TV 2 Lorry.

Han har i lighed med andre borgmestre i Nordsjælland planer om at søge penge fra puljen. Aftalen betyder, at lokale sammenslutninger af borgere og kommuner kan søge om tilskud fra puljen.

- I vores kommune har vi mange steder, hvor forbindelsen er dårlig, så vi søger fra den pulje, siger Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen.

Ministeren regner med, at op mod 25.000 husstande kan få gavn af puljen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere