Kommune vil mangle seniorjob

Gartner, virksomhedskonsulent eller pedel. Det er eksempler på job, Halsnæs Kommune har fundet til de nuværende 12 seniorer, der har krav på et seniorjob.

Men nye tal skræmmer kommunaldirektør Michael Graatang. Ifølge kommunens egne tal vil op mod 70 personer over 55 år, der er berettiget til efterløn, og som er røget ud af A-kasse-systemet, have krav på at blive sluset ind i en kommunal seniorstilling allerede i det kommende år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg har faktisk et nødråb til Christiansborg. Vi kan ikke løse opgaven med at finde job til yderligere 70 personer, siger han.

Kommunaldirektøren forstår ikke, hvorfor kommunerne skal bære opgaven alene. I en kommune med knap 31.000 borgere som Halsnæs, mener han ikke, at skuldrene er brede nok. Derfor så han gerne, at stat såvel som regioner gav en hånd med til at løse opgaven med at finde seniorjob. De personer, der er i seniorjob nu, bruger deres kvalifikationer, fortæller kommunaldirektøren.

- Det er bedst, at der er et jobmatch, altså, at der er et behov for én, og at man kan bruge sine kvalifikationer, siger Michael Graatang.

Derudover savner han en større pose penge fra regeringen, for det koster kommunen penge, dog uden at han kan sætte et konkret beløb på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere