Kolonihave-husleje tidobles

Kolonihave-sæsonen er slut for i år, men kolonihaver bliver også et hedt emne vinteren igennem. Ikke mindst i Helsingør Kommune, for politikerne står foran at sætte huslejen væsentligt i vejret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen er tvunget til i fremtiden at tage markedsleje, og det betyder en husleje der er cirka 10 gange højere end i dag.
- Alle kommuner har fået ordre fra Statsforvaltningen Hovedstaden til at tage markedsleje for udlejning af jord til kolonihaveformål, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) til Frederiksborg Amts Avis.
- Det er allerede sket i København og Gentofte, og nu tager vi så fat her i Helsingør.

Borgmesteren fastslår at forhøjelsen vil ske over en række år, men at det stadig vil være billigt at leje en kommunal kolonihave.
Helsingør Kommune skønner at en kolonihave i Gurre med en årlig husleje på 1.500 kr. vil stige til 11.757 kr. i markedsleje. Kolonihave-lejeren skal desuden betale en afgift til den lokale haveforening for renovation, vand og bortkørsel af haveaffald.
Der findes omkring 450 kommunale kolonihaver i Helsingør, og de fordeler sig på fire haveforeninger. Grethe Leerbech for formand for Pindemosens Haveforening, og hun frygter at mange kolonihave-lejere må sælge.
- Vi føler os trængt op i en krog, og rigtig mange pensionister og eneforsørgere kan i hvert fald ikke klare den voldsomme stigning i huslejen, fastslår Grethe Leerbech over for Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere