Kokkeelever mister elevpladser på stribe – nu hjælper Herlev Hospital

Coronakrisen har påvirket mange virksomheder, og især restaurantbranchen har været hårdt ramt. Det mærker kokkeelever, der mister deres elevpladser.

Sidste år var efterspørgslen på kokkeelever enorm, men så ramte coronakrisen, og nu skal man som kokkeelev være heldig for at få foden inden for køkkendøren på en restaurant.  

Det skyldes, at restaurationsbranchen er gevaldigt presset, og i sidste ende går det også ud over håbefulde kokkeelever, der ønsker en elevplads som led i deres uddannelse.

Heldigvis har Herlev Hospital valgt at træde til for at tilbyde kokkeeleverne en plads i køkkenet, i mens eleverne selv søger videre efter andre elevpladser.

Tilbuddet kommer, efter Herlev Hospital har valgt at samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Og det glæder Philip Friis-Møller, der selv manglede en elevplads.

- Der er mange restauranter, der ikke har råd til at have elever lige nu, så i mellemtiden er vi kommet her ud på Herlev Hospital for at arbejde, mens vi leder efter en elevplads. Det er en god ordning, som skolen har lavet til os, siger han til TV 2 Lorry.

Det er svære tider for kokkeelever i hovedstadsregionen. Men nu træder Herlev hospital til.

En ny hverdag for kokkeeleverne

Køkkenrammerne er det samme for kokkeeleverne, men ellers er meget andet lavet om, når de starter på Herlev Hospital.

Der skal produceres mad til 1400 mennesker, og det betyder store gryder på 400 liter, 1600 æg om ugen der skal pilles, og så skal der ordnes 40 kilo løg om dagen – nogle andre mængder end på en restaurant.

Jesper Vangdrup, der er kulinarisk leder på Herlev Hospital, siger til TV 2 Lorry, at hverdagen i et stort hospitalskøkken er noget anderledes, end den eleverne har mødt ude på restauranterne.

- Vi laver alt fra bunden af, vi sylter vores egne produkter, selv mayonnaise og remoulade laver vi selv, siger ham.

Coronakrisen er skyld i, at flere kokkelever har svært ved at finde elevpladser i Hovedstadsområdet.
Coronakrisen er skyld i, at flere kokkelever har svært ved at finde elevpladser i Hovedstadsområdet.
Foto: TV2lorry

Kokkeelev Philip Friis-Møller havde ellers planer om, at han skulle have en elevplads på en af de førende restauranter i hovedstadsområdet, men efter bare fem dage på Herlev Hospital så skiftede han mening.

- Jeg synes, at det er et fedt sted at være. Folk er søde, og det er et godt og vigtigt arbejde at lave mad til patienterne, siger han til TV 2 Lorry.

Projektet har været i gang i to uger, og i den tid har halvdelen af kokkeeleverne fundet nye elevpladser.

Det kan skyldes, at Herlev Hospital under kokkeelevernes tid tilbyder hjælp til at finde elevplads, og det hjælper kok Jonas Boelt med.

Jonas Boelt er mentor for eleverne, og undervejs vil han fortælle, hvordan eleverne gør det bedste indtryk, når de er til samtaler eller har prøvevagter hos potentielle praktiksteder.

- Forløbet går ud på, at eleverne skal se, hvordan det foregår på Herlev Hospital og være en del af en hverdag. Og så hjælper jeg dem med ansøgninger, og jeg hjælper dem med, hvad de skal sige og gøre, når de kommer ud på prøvevagter, siger han til TV 2 Lorry.

Inden man kendte til coronakrisen var efterspørgslen på kokkeelever så stor, at selv Hotel- og Restaurantskolen i Valby havde svært ved at levere elever nok til branchen i hovedstadsområdet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik