Køge Bugt-motorvejen udvides helt til Køge

Folketinget har sat penge af til at udbygge Køge Bugt-motorvejen til glæde for de mange tusinde pendlere.

Der er gode nyheder for de mange tusind mennesker, der dagligt sidder i nærmest endeløse bilkøer på Køge Bugt-motorvejen.

Læs også: Vejarbejde på landets mest......

Folketinget har nu sat penge af til at udbygge Køge Bugt-motorvejen mellem Solrød S og Køge med et ekstra spor i hver retning.

- Det er en fantastisk nyhed for de tusindvis af mennesker, som dagligt pendler til og fra hovedstaden, lyder det fra Køges borgmester, Marie Stærke (S).

Strækningen mellem Greve S og Solrød S er allerede ved at blive udbygget fra 8 til 10 spor - og nu videreføres de to ekstra spor til motorvejsudfletningen syd for Køge for at kunne øge fremkommeligheden indenfor nogle få år.

Det er meldingen fra Folketingets trafikforligskreds.

Endelig er det lykkedes, siger Køgeborgmester

- Vi har i årevis presset på for at få udvidet Køge Bugt-motorvejen helt til Køge, og nu er det endelig lykkedes, siger Marie Stærke i en skriftlig kommentar.

Med omkring 100.000 køretøjer i døgnet er det landets mest trafikerede motorvej, og strækningen omkring Køge har udviklet sig til en sand flaskehals, hvor trafikken mange dage går helt i stå.

- Jeg er derfor rigtig glad på vegne af de mange tusinde mennesker, som hver dag pendler til og fra København - og for vores samfundsøkonomi i øvrigt, siger hun.

Køge Bugt-motorvejen blev senest udvidet i 2008, hvor der blev føjet ekstra spor til mellem Hundige og Greve Syd.

I 2010 vedtog Folketinget en anlægslov for udbygning af Køge Bugt-motorvejen mellem Greve Syd og Køge, og satte i samme ombæring penge af til at udbygge 1. etape til Solrød Syd.

Nu følger altså 2. etape til Køge, som også omfatter en ny bro ved Lyngvej, der er nødvendig for etableringen af den nye jernbane Ringsted-Køge-København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere