Køge bakker væk fra afgrunden

De omfattende besparelser i 2010 ser ud til at have rettet op på Køge Kommunes økonomi. De 119 millioner kroner, der blev vedtaget at spare på 2011, vil formentlig ikke blive suppleret med endnu en voldsom sparerunde. Det skriver DAGBLADET Køge.

Økonomiudvalget i Køge har derfor vedtaget, at der skal udarbejdes et relativt lille sparekatalog for 2012-budgettet på 40 millioner kroner. Hvor mange penge, der reelt skal findes på næste års budget er endnu uvist, men de reelle besparelser bliver formentlig mindre end 40 millioner kroner, siger fungerende borgmester Thomas Kielgast (S), der glæder sig over den stabiliserede økonomi.
- Besparelserne har været en hård omgang for mange borgere og medarbejdere, og derfor er det også meget glædeligt, at vores økonomi nu atter er i god gænge, siger Thomas Kielgast til DAGBLADET Køge.
Ud af de 119 millioner kroner, der blev sparet på 2011 budgettet er besparelser for 54 millioner kroner endnu ikke trådt i kraft. Dermed har borgerne endnu ikke mærket de fulde konsekvenser af efterårets budgetforlig, der blandt andet medførte en større fyringsrunde på rådhuset, markante nedskæringer i ældreplejen og på sfo'erne.
Til gengæld blev skolelukninger taget af bordet, og hvis prognoserne holder, så kommer de heller ikke på dagsordenen foreløbigt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere