Københavns Lufthavn hædret: Verdens bedste sikkerhedskontrol

Københavns Lufthavn høstede intet mindre end to fornemme priser tirsdag aften ved ”World Airport Awards".

Sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn er verdens bedste ifølge en kæmpe undersøgelse baseret på de rejsendes egne vurderinger. Foto: TV 2 Lorry

Ved de årlige World Airport Awards modtog Københavns Lufthavn tirsdag hele to fornemme priser fra det anerkendte Skytrax' ”World Airport Awards" - på baggrund af 13 millioner spørgeskemaer, hvor rejsende er blevet bedt om at vurdere flere end 550 lufthavne over hele verden.

Og de rejsende, der har vurderet CPH, har givet lufthavnens sikkerhedskontrol topkarakter og dermed en placering som den bedste i verden.

Læs også Hotelejer advarer CPH: Norsk milliardær er før løbet fra alle aftaler

Den pris er lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye, meget glad for.

- Det er en pris, som vi er ekstremt stolte af. Vi ved, at oplevelsen af sikkerhedskontrollen er noget af det vigtigste for de rejsende, og derfor har vi et stort fokus på både at sikre en positiv oplevelse. Vi havde i løbet af 2016 udfordringer med ventetider, men en jætteindsats fra særligt medarbejderne i Security har været med til at vende billedet og prisen fra Skytrax er i høj grad en anerkendelse til medarbejderne for deres indsats, siger Thomas Woldbye.

 I Københavns Lufthavn er man gået i gang med en stor ombygning af sikkerhedskontrollen, som fremover bliver dobbelt størrelse, når den står færdig i sensommeren.

Læs også Fyret: Lufthavnsansatte dumper på nye våbenregler

Hvis Thomas Woldbye havde svært ved at få armene ned tirsdag aften, så er der en god grund til det. Foruden prisen for verdens bedste sikkerhedskontrol blev lufthavnen nemlig samtidig også kåret til Nordeuropas bedste lufthavn

- Det glæder mig utrolig meget, at det netop er de rejsende, der giver os denne fornemme placering som den bedste lufthavn i Nordeuropa. Vi har som mål at være Nordeuropas foretrukne lufthavn, og denne pris er med til at vise, at vi er godt på vej", siger Thomas Woldbye.

Lufthavnsdirektøren håber, at rejseoplevelsen stadig vil være høj for de rejsende de kommende år, selvom der vil være kraner og larmende maskiner i lufthavnen på grund af planlagte udbygninger. 

 Top 10 for bedste sikkerhedskontrol i verden

 1 København
2 Tokyo Haneda
3 Centrair Nagoya
4 Zürich
5 Singapore Changi
6 Kansai
7 Hong Kong
8 Tokyo Narita
9 Seoul Incheon
10 München

 

Skytrax' World Airport Survey

Skytrax' World Airport Survey anerkendes bredt som en af branchens førende benchmarks. Den vurderer 550 lufthavne over hele verden, og er baseret på spørgeskemaer udfyldt af rejsende.
Undersøgelserne er gennemført fra juli 2016 til februar 2017 og er baseret på 13,82 mio. spørgeskemabesvarelser med spørgsmål om alt fra check-in, ankomst, transfer, shopping, security, paskontrol og afgang. Skytrax er uafhængig af de undersøgte lufthavne.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik