København vil huse flygtninge

Mens det har vakt opstandelse, at Odense-bydelen Vollsmose skal have et nyt asylcenter, erklærer København sig nu for første gang parat til at huse et stort antal asylansøgere, blandt andet fra det borgerkrigsramte Syrien. Det skriver Politiken.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Efter canadisk forbillede vil beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev oprette et nyt velkomsthus, hvor asylansøgere kan bo den første måned og få hjælp med sprogundervisning, skolegang til børnene og et arbejde.

Ifølge den radikale borgmester er der stort behov for at gøre op med det, hun kalder for »de skadelige asyllejre«:
»Både forholdene og den ubestemte tid i danske lejre er helt uacceptabelt«, skriver hun i et debatindlæg i Politiken.

Anna Mee Allerslev henviser blandt andet til, at Røde Kors sidste år registrerede 41 selvmordsforsøg blandt asylansøgere. Derfor håber hun, at justitsminister Morten Bødskov (S) vil give asylansøgere lov til at bo, uddanne sig og arbejde uden for centrene, hvilket kræver en ændring af udlændingeloven.

Presset på asylsystemet stiger markant i disse uger, fordi der både kommer 20 procent flere flygtninge og på grund af problemer med at hjemsende afviste asylansøgere. I alt opholder der sig cirka 5.000 flygtninge i danske asylcentre, hvoraf omkring halvdelen har fået endeligt afslag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik