København bliver større, rigere og skævere

I takt med at hovedstaden vokser, vokser uligheden,og kendetegnene mellem bydelene også markant. Købehavn er ved at blive en rigtig storby.

Hvis Nørrebro var sin egen kommune, ville den være landets fattigste. Fattigere end både Brøndby, Lolland og Langeland.

Men bevæger man sig blot få meter over Dronning Louises Bro i syd eller Åboulevarden i vest, befinder man sig med ét i nogle af landets rigeste kvarterer: København K og Frederiksberg C.

Selv om hovedstaden bliver større og rigere år for år, er det ikke lykkedes at udviske de sociale skel bydelene imellem - snarere tværtimod.

Mens der i 1985 var 40.000 kroners forskel i gennemsnitsindkomsten efter skat på Nørrebro og indre Frederiksberg, er den i dag vokset til over 100.000 kroner, viser en beregning , som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har foretaget for Berlingske.

»Der er en risiko for, at det går ud over sammenhængskraften, når forskellene er så store og vokset så meget,« siger chefanalytiker Jonas Schytz Juul fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), erkender, at København har store udfordringer foran sig, hvis ikke byen skal knække over.»Tallene afspejler både en sejr og vores største problem. København har nu en stærk økonomi, men samtidig er forskellen mellem rig og fattig for stor. Det er ikke i orden,« siger han til Berlingske..