Kemo-syge må tage toget til behandling

Det kan blive en dyr fornøjelse for de stadig flere sjællændere, der bliver sendt til behandling på Odense Universitetshospital. For i modsætning til dem, der eksempelvis bliver sendt til København, har de en ekstra forhindring. 450 kroner for et enkelt besøg på den anden side af Storebælt i bil.

I dag får alle, der har mere end 50 kilometer til deres behandlingssted, refunderet deres udgifter til transport, svarende til hvad det koster at tage offentlig transport.

Det betyder, at mange patienter, der bor i Region Sjælland og skal behandles i København, har mulighed for at køre i egen bil uden den store ekstraudgift. Skal man derimod til Odense, skal man regne en broafgift frem og tilbage oven i, hvis man gerne vil køre eller køres af en pårørende.Det er op til behandlingsstedet at afgøre, om man er syg nok til at få betalt kørsel eller komme med den patientbus, der kører mellem Odense og Sjælland.

På kræftafdelingen på Odense Universitetshospital kan ledende oversygeplejerske Merete Poulsen, ikke sige, hvilke parametre man måler efter for at finde ud af, hvornår en patient er for syg til offentlig transport. Om det er, når man har kvalme, kaster op, er inkontinent eller går i kramper.

- Så firkantet kan man ikke stille det op. Det er et skøn i det individuelle tilfælde, siger hun og afviser at give et eksempel på, hvor syg man skal være.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik