Kaosfrygt: Kristine og 13.999 andre børn skal til koncert

14.000 børn og unge skal lørdag til koncert i Royal Arena. Københavns Kommune frygter trafikkaos.

14-årige Kristine Nielsen bliver kørt hele vejen fra Aalborg for at se de populære norske tvillinger Marcus & Martinus, der spiller i Royal Arena lørdag. 

Marcus & Martinus

- Jeg glæder mig helt vildt! Jeg har ikke set dem før, så det bliver sjovt, fortæller teenagepigen til TV 2 Lorry. 

Og hun er ikke den eneste, der glæder sig. Flere tusinde børn og unge skal nemlig til koncerten. Og selvom Royal Arena tidligere har huset 16.000 gæster til hver af de tre Metallica-koncerter i februar, så forventer kommunen langt flere biler i området på grund af det unge publikum, der sandsynligvis skal hentes og bringes af forældre. 

Men er ikke muligt at hente og bringe direkte til indgangene. Og for at undgå total tumult opfordrer kommunen til, at forældre følger deres børn det sidste stykke vej til fods og derudover forinden aftale et mødested, hvor de kan finde hinanden efter koncerten. 

De 15-årige tvillinger er klar til at få pigerne til at hvine på lørdag.
De 15-årige tvillinger er klar til at få pigerne til at hvine på lørdag.
Foto: Scanpix

”Vi anbefaler, at forældrene planlægger turen hjemmefra sammen med deres børn og så vidt muligt undgår at køre i bil hele vejen derud. Erfaringerne fra Metallica-koncerterne viser, at publikummerne kommer allerbedst til og fra arenaen, når de benytter tog og metro, som ligger i gå-afstand,” skriver centerchef Steffen Rasmussen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelse.

Kristine Nielsen kommer dog langtvejs fra, og hun er ikke vant til at færdes rundt i København. Derfor er den foreløbige plan, at hendes forældre henter hende efter koncerten. 

- Jeg skal skrive en sms, når koncerten er færdig, og så henter de mig, siger Kristine Nielsen, der er overbevidst om, at koncerten bliver ventetiden i trafiktumulten værd.