Kaos i kræftkontrol: Sådan vil K redde Sundhedsplatformen

Kontrollen med kræftbehandlingerne er fuld af fejl - nu skal en række forslag give første-hjælp til Sundhedsplatformen.

Sundhedsplatformen har fået et nyt problem. Nu er der ikke bare længere ventetider, fordi lægerne sidder og taster oplysninger ind i stedet for at behandle.

Nu er der både fejl og mangler i kontrollen med de behandlinger, der rent faktisk udføres. 1000 journaler er kommet ud med fejl, og ud af flere hundrede patienter, der er rapporteret behandlet indenfor kræftpakkernes tid, er kun oplysninger om 79 af dem kommet gennem det skandaleramte IT-system.

- Vi ved ikke, om de fejl er kommet, fordi vi har kodet dem forkert. Eller om det er systemet, der har en fejl, siger Henrik Flyger, ledende overlæge på Brystkirurisk afdeling på Herlev Hospital og Rigshospitalet.

Fejl på fejl 

Det er under alle omstændigheder fejl, der skal rettes. Journaler der skal findes. Af et i forvejen overbelastet personale, der kæmper mod tiden. Ventetiden, der er alt for lang. Noget kræftpatienter især lider under:

- Jeg vil sige at jeg var lammet. For det svar, jeg skulle have, var afgørende for min fremtid, siger Grete Pedersen fra Frederiksberg, der er brystkræftpatient. Hun var blevet opereret en gang, men skulle efterfølgende have svar på hvor alvorlig hendes sygdom var.

Efter lang ventetid, skrev hun til regionsrådet og til Rigshospitalet. Og svaret var, at det var indførelsen af Sundhedsplatformen, der var skyld i den lange ventetid.

Send flere penge - til mere uddannelse

- Jeg mangler uddannet personale. Kort sagt jeg mangler penge, siger ledende overlæge, Henrik Flyger. Han frygter, at endnu en ekstra arbejdsbyrde kan få hans personale til at bryde sammen. I forvejen kæmper de med at få hverdagen til at hænge sammen, for at rette op på de mange efterveer fra den hårde fødsel af Sundhedsplatformen.

Lige nu går de nye fejl ikke direkte ud over patienterne. Men på sigt kan det give endnu længere ventetider. Noget der er et mareridt for en kræftpatient:

- Det her at ventetiden er så lang - man bliver mere og mere nedslidt. Og det er de kræfter der er tæret på, som jeg hellere ville bruge på at bekæmpe min sygdom med, siger Grete Pedersen.

Sådan vil Konservative redde Sundhedsplatformen

Christoffer Buster Reinhardt, der er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Region Hovedstaden, mener at situationen er helt uacceptabel.

- Lægerne bruger rigtig meget tid på at indtaste og booke i sundhedsplatformen, og den tid kunne de jo bruge på patienterne i stedet for, siger han til TV 2 Lorry.

Derfor kommer Konservative i Region Hovedstaden nu med et forslag om en akut hjælpepakke, der skal bruges på at få ryddet op i den manglende registrering af kræftpatienter - og deres kaotiske behandlingsforløb.

Hjælpepakken indeholder følgende fem punkter:

Forslag fra de Konservative

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere