Kampen mod graffiti er slået fejl

Graffiti er mere dominerende i det københavnske gadebillede end tidligere.  Siden Københavns Kommune i 2005 begyndte at tælle graffiti i det københavnske gadebillede, er mængden steget stabilt. Dette sker til trods for, at Københavns Kommune fra 1998 til 2008 har gennemført en storstilet stop graffiti-kampagne, og flere graffitimalere har fået enorme bøder de seneste år. Det skriver metroXpress.

Arkiv foto
Arkiv foto
Foto: Lorry

Rasmus Folehave Hansen, der er medforfatter til graffitibogen 'Will I Go To Hell For This', og derfor har færdet sig meget i graffitimiljøet, er ikke et øjeblik i tvivl om, at kampen mod graffiti er slået fejl.
»I mine øjne, så har kampen mod graffiti klart slået fejl. Man behøver vel bare at gå en tur rundt i gadebilledet og kigge,« siger han til metroXpress.

Teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) er enig, og han synes, den stigende graffiti i København er et problem - især når det udføres på pæne og historiske bygninger. Han mener dog, kommunens kampagne har haft en effekt.

»Graffiti avler graffiti, så jeg tør slet ikke tænke på, hvordan byen havde set ud i dag, hvis vi ikke havde haft vores kampagne,« siger han til metroXpress.

Bo Asmus Kjeldgaard tror på, at det er muligt at få mindre graffiti i gadebilledet, hvilket erfaringer fra Stockholm blandt andet viser. Men begrænset økonomi har betydet, at kommunen må prioritere anderledes.

»Hvis vi kaster tilstrækkelig med penge ind i kampen og kombinerer det med flere steder, hvor man kan male lovlig graffiti, så kan vi få graffitien til at falde,« siger han, men understreger, at med det budget, som kommunen har i øjeblikket, så forsvinder graffitien ikke.
     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik