Kagehappening: Dyb bekymring for besparelser

Region Hovedstaden skal i dag finde ekstraordinære millionbesparelser. Derfor bød bekymrede medarbejdere politikerne på et stykke "prioriteringskage".

Økonomien er presset i Region Hovedstaden. Meget presset. Og det samme er regionens 36.000 medarbejdere.

Den pressede økonomi betyder at regionsrådsmedlemmer i dag er nødt til at genåbne budgettet for 2015 og finde besparelser i millionklassen.

Årsagen er en regnefejl i Sundhedsministeriet og stigende medicinpriser.

I første omgang er det målet at finde 150 millioner på budgettet for 2015. Til næste år skal regionen spare 225 millioner kroner.

Og det vækker dyb bekymring hos regionens medarbejdere, der ikke kan se, hvor besparelserne skal komme fra. Og for at gøre politikerne opmærksomme på det, bød de her til morgen på prioriteringskage.

Medarbejderne ville gøre politikerne klart, at besparelserne får konsekvenser, ligegyldigt hvordan de beslutter at skære kagen.

- Som medarbejderrepræsentanter er vi dybt, dybt bekymrede for konsekvenserne af politikernes beslutning om at genåbne budgettet og finde så store besparelser. I forvejen mangler der sammenhæng mellem krav og ressourcer, patientsikkerheden er udfordret og arbejdsmiljøet er under massivt pres. Vi opfordrer politikerne til at tage bekymringen alvorligt og se på konsekvenserne for ikke mindst det nødlidende medicinske område, siger Vibeke Westh, der er næstformand i regionens centrale samarbejdsudvalg RMU og kredsformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere