Kæden er hoppet af: Supercykelstierne mister statslig støtte

Supercykelstierne har fået flere borgere til at trampe i pedalerne. Men regeringen ønsker ikke at fortsætte finansieringen.

Tusindvis af cykelpendlere krydser dagligt kommunegrænser på vej til og fra arbejde, og stadig flere kommer til - takket være de nye Supercykelstier. 

De nye Supercykelstier har været finansieret delvist af kommuner og staten via Den Statslige Cykelpulje. Men denne pulje ønsker regegeringen ikke at fortsætte til stor ærgelse for mange borgmestre. 

- Supercykelstierne gør, at folk tager cyklen i stedet for bilen på tværs af kommunegrænser, og det understreger, at det også er en statslig opgave at medfinansiere Supercykelstiprojekterne, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse. 

Han bakkes op af Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen fra Socialdemokraterne. 

- Når vi sætter de gode rammer og gør det nemt for vores borgere at tage cyklen i stedet for bilen, gavner det ikke kun klimaet, men også sundheden og velværet generalt. Det er fordele, som gavner på nationalt plan, men det kræver meget af de enkelte kommuners økonomi, hvilket understreger behovet for statslig medfinansiering, siger han. 

FAKTA OM HOVEDSTADENS KOMMENDE SUPERCYKELSTIER

Kortet herunder viser de nuværende Supercykelstier - grå ruter er undervejs - orange ruter er allerede færdiggjorde. Yderligere 19 ruter er planlagte - men ikke finansierede. 

 
 
Foto: supercykelstier.dk/ruter

Selvom beregninger viser, at Supercykelstierne både nedsætter CO2'en og forbedre folkesundheden, mener transportministeren, at pengene kan bruges bedre andre steder. 

- Vi har alt for mange projekter i gang i forhold til, hvad vi kan klare. Samtidig er der en stor investeringsudfordring. Derfor må flere supercykelstier vente, siger han til DR.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere