Kabeltyverier er skyld i forsinkede og aflyste tog

Så sent som natten til fredag var kabeltyve på spil ved Åmarken Station i København, hvor de stjal kobberkabler.

Nu viser en opgørelse som BaneDanmark har lavet for politiken.dk, at netop kabeltyverier er skyld i flere hundrede forsinkede og aflyste tog i Danmark.

Det skriver politiken.dk.Ifølge BaneDanmarks opgørelse var 10 store kabeltyverier ansvarlige for 369 forsinkelser og for at 202 tog blev helt aflyst i 2011.

185 aflyste tog efter et enkelt kabeltyveri

Kabeltyverier kan få vidtrækkende konsekvenser og den 23. februar sidste år betød et enkelt kabeltyveri i Holte, at BaneDanmark var nødsaget til helt at lukke dele af s-togsbanen og derned aflyse 185 tog.

- Det var helt vildt, men det er også det mest ekstreme tilfælde, vi nogensinde har været ude for. De havde stjålet alle kabler af kobber, og derfor også ødelagt den elektriske sikkerhed i vores anlæg. Derfor kunne vi ikke sætte strøm på igen, siger Ole Lykkegaard, der er teamleder i Teknisk Drift i BaneDanmark, til politiken.dk

Et stigende og dyrt problem

Ifølge BaneDanmark er kabeltyverier et stigende problem og forløbig har 2012 allerede budt på 67 kabeltyverier på det danske jernbanenet.

Der findes endnu ikke nogen præcise tal for, hvor meget det koster, når kabler bliver stjålet, men det er dyrt, vurderer DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov på politiken.dk.

Når man ødelægger præmisserne for det puslespil, vi har lagt, eksempelvis på grund af kabeltyveri, skal vi sætte ekstra ressourcer ind. Det er eksempelvis ekstra personale og ekstra toge og busser, og det er rigtig, rigtig dyrt, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere