Justitsministeren ind i sag om knivoverfald

Efter en afvist asylansøger i går stak en politimand ned med kniv i Center Sandholm undersøger justitsministeren nu om det er nødvendigt med nye tiltag.

Justitsminister Søren Pind (V) har bedt PET, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen om at overveje, hvorvidt sagen om den afviste asylansøger, der har stukket en betjent i Center Sandholm, bør føre til nye tiltag eller ændringer i myndighedernes processer. Det oplyser ministeren til Ritzau.

Det kom frem, at den fængslede af politiet er mistænkt for at være radikaliseret med sympati for Islamisk Stat, og at han tidligere i år overfaldt den svenske justitsminister.

Tidligere i dag fik retsordførerne fra Folketingets partier en fortrolig orientering om sagen af justitsministeren.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup siger, at der er behov for at frihedsberøve personer, der viser tegn på radikalisering, mens de venter på at udrejse.

- Der er ingen tvivl om, at man godt kan bruge frihedsberøvelse, men i realiteten gør man det tilsyneladende ikke, siger Peter Skaarup.

Socialdemokraterne er klar til at se på lovgivningen, når efterforskningen er afsluttet.

- Vi skal forhindre, at disse episoder kan ske. Jeg er sådan set ligeglad, hvilken lovgivning det er. Men er der steder, vi kan tage initiativer eller med ny lovgivning sikre, at vore politibetjente ikke skal opleve det, så gør vi det gerne, siger socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik