Juletrafik: Kør af sted i god tid

Vejdirektoratet forventer, at juletrafikken er mere jævnt fordelt end sidste år, fordi der er flere rejsedage.

Julen sender horder af trafikanter ud på landets veje, og derfor byder julen generelt på et øget pres med tættere trafik end normalt.

I år forventer Vejdirektoratet, at trafikken før jul bliver mere jævnt fordelt end sidste år. Det skyldes, at juleaften i år falder på en mandag, og det giver mulighed for flere afrejsedage. Mange starter allerede julerejsen 21. december.

På strækninger, der i forvejen er stærkt trafikerede, skal man dog regne med tæt trafik i dagene op til juleaften, oplyser Vejdirektoratet. Det gælder de større indfaldsveje til København, E20 mellem Køge og Ringsted og omkring Slagelse.

Også på E20 mellem Nyborg og Odense, samt mellem Ejby og Middelfart, motorvejene i Trekantsområdet, E45 mellem Vejle og Aarhus, E45 ved Aabenraa og E45 ved Aalborg skal man forvente tæt trafik.

Trafikken vil i dagene op til jul som regel være tættest i tidsrummet mellem klokken 12.00 og klokken 20.00. Og typisk vil den være tættest i retning fra Sjælland mod Fyn og Jylland, oplyser Vejdirektoratet

Har man mulighed for det, anbefaler Vejdirektoratet, at man kører tidligt om morgenen eller sent om aftenen og tager højde for ekstra rejsetid.

Juleaftensdag og første juledag er der næppe større trafik, hvorimod der igen vil være tæt trafik på vejene onsdag 26. december og torsdag 27. december.

Hvor trafikken før jul primært er i retning Sjælland mod Fyn og Jylland, er den efter jul tættest i retning fra Jylland og Fyn mod Sjælland.

Erfaringer viser, at trafikken er tættest i perioden klokken 12 middag til klokken 19 om aftenen.

Rådet fra Vejdirektoratet lyder: Kør af sted i god tid og hold jer orienteret før afrejse og undervejs, så I kan komme nemt og sikkert frem til jeres juledestination.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere