Jorddepot vil af med unfair regler

Direktøren for Køge Jorddepot, Thomas Elm Kampmann, forsøger nu at overbevise miljøminister Ida Auken (SF) om, at forurenet jord har det bedst i Køge Jorddepot og ikke i diverse støjvolde. Det skriver DAGBLADET Køge.

Foto: Lorry

Det er en kendt sag, at det går langsommere end ventet med opfyldningen af deponiet, som engang skal lægge ryg til havnerelaterede virksomheder.

Men ifølge Thomas Elm Kampmann er det unfair konkurrence, at Miljøministeriet i de senere år har blåstemplet forurenet jord i både deponier og støjvolde uden at stille samme strikse og omkostningstunge krav om beskyttelse af undergrunden, som Køge Jorddepot skal opfylde.

Da HUR (Hovedstadens Udviklingsråd) i sin tid gav tilladelse til jorddeponiet i Køge, var det den eneste mulighed for at dumpe forurenet jord.

- Vi vil gerne have en forsigtig dialog med Ida Auken om, hvad der har ændret sig siden da i håb om, at der bliver sat en stopper for støjvolde og deponier på meget lempelige vilkår, siger Thomas Elm Kampmann, der prøver at få et møde med Ida Auken om sagen, til DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik