Jorddepot vil af med unfair regler

Direktøren for Køge Jorddepot, Thomas Elm Kampmann, forsøger nu at overbevise miljøminister Ida Auken (SF) om, at forurenet jord har det bedst i Køge Jorddepot og ikke i diverse støjvolde. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det er en kendt sag, at det går langsommere end ventet med opfyldningen af deponiet, som engang skal lægge ryg til havnerelaterede virksomheder.

Men ifølge Thomas Elm Kampmann er det unfair konkurrence, at Miljøministeriet i de senere år har blåstemplet forurenet jord i både deponier og støjvolde uden at stille samme strikse og omkostningstunge krav om beskyttelse af undergrunden, som Køge Jorddepot skal opfylde.

Da HUR (Hovedstadens Udviklingsråd) i sin tid gav tilladelse til jorddeponiet i Køge, var det den eneste mulighed for at dumpe forurenet jord.

- Vi vil gerne have en forsigtig dialog med Ida Auken om, hvad der har ændret sig siden da i håb om, at der bliver sat en stopper for støjvolde og deponier på meget lempelige vilkår, siger Thomas Elm Kampmann, der prøver at få et møde med Ida Auken om sagen, til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere