Jobindsats frem i rampelyset

Hvert år bruger det danske samfund 16 milliarder kroner på at få ledige i arbejde, og der udbetales 100 milliarder kroner i overførselsindkomster som for eksempel dagpenge, kontanthjælp, revalidering, førtidspension og efterløn.

Dansk Arbejdsgiverforening forsøger nu at sætte kommunernes beskæftigelsesindsats på dagsordenen til det kommende valg 19. november.

Det sker med en analyse af kommunernes resultater på området der offentliggøre i dag - og med et personligt brev til samtlige 2520 valgte kommunalpolitikere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det handler om rigtig mange penge. Undersøgelsen viser, at der er store forskelle i beskæftigelsesindsatsen kommunerne i mellem - også når du sammenligner kommuner med fælles rammevilkår. I sidste ende er det penge, som for en stor dels vedkommende kunne bruges på andre ting i kommunerne, siger chefkonsulent Jens Troldborg, DA, der har samlet tallene.

Halsnæs ligger i den tunge ende

Også i Nordsjælland er der store regionale forskelle. Således er der med 24 procent dobbelt så mange på offentlig forsørgelse i Halsnæs som i kommunerne Rudersdal og Hørsholm.

Og Halsnæs ligger i den tunge ende, når det gælder ledighedens længde, både i Nordsjælland og i forhold til sammenlignelige kommuner.

- Kommunernes prioritering og indsats på beskæftigelsesområdet har betydning. Det handler ikke kun om konjunkturer og rammevilkår, siger Jens Troldborg til Frederiksborg Amts Avis.

Arbejdsmarkedschef Lisbeth Rindom, Halsnæs Kommune, forklarer, at der netop i år er sat ekstra ind på at få ledige ud i virksomhedsforløb.

- Sidste år, hvor DAs tal er fra, var der i Halsnæs kun tidlig indsats over for unge. Nu er det over for en bredere gruppe, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere