Jensen: København får aldrig søskendegaranti

Det vil være alt for dyrt at garantere søskende plads i samme institution, siger overborgmesteren.

De københavnske småbørnsforældre får ingen garanti for, at de kan få passet deres børn under samme tag. Det fastslår overborgmester Frank Jensen (S), efter at han i søndagens udgave af Berlingske bliver beskyldt for løftebrud.

- Hvis vi skulle lave en garanti, ville det betyde, at vi skulle køre med rigtig mange tomme pladser, så de ville stå klar, når barn nummer to og tre kom. Og det kan vi selvfølgelig ikke gøre. Det ville koste en bondegård, siger Frank Jensen til Ritzau.

Han afviser, at han nogensinde har garanteret, at søskende kunne få plads i samme institution. Han har derimod lovet at arbejde for, at der tages hensyn til søskende, når de eftertragtede pladser i vuggestuer og børnehavner skal fordeles.

- Vi er nede på, at det er 2,5 procent af alle børn, der ikke kan få søskendehensynet opfyldt. Så vi er ret tæt på, men det er ikke nogen garanti. Det er et hensyn, siger overborgmesteren.

Derimod medgiver han, at han før valget lovede, at københavnerne maksimalt ville skulle cykle fire kilometer for at aflevere deres børn. Og det løfte regner kommunen med at kunne opfylde i 2014.

Hver måned kommer der 100 nye børn i København, så udfordringen for kommunen er stor. Faktisk så stor, at pasningsgarantien var suspenderet i en længere periode før kommunalvalget i 2009.

Men selvom kommunen bygger nyt som aldrig før, vil Frank Jensen altså ikke love, at alle forældre kan få passet deres børn samme sted.

- Vi gik til valg på, at vi ville genindføre pasningsgarantien i København. Og det kan vi med en historisk udbygning af kapaciteten. Vi gik til valg på at genindføre søskendehensyn, men det er ikke nogen garanti, siger Frank Jensen.

Ud fra et interview, Frank Jensen gav til Berlingske i 2010, kort tid efter at han var tiltrådt som overborgmester, kunne man ellers få det indtryk, at han lovede søskendegaranti. Men det afviser han, at han har gjort. Og han kalder det "en fejl", at han i årsberetning til de københavnske socialdemokrater i foråret 2010 brugte ordet "søskendegaranti".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere