Ingen flade mobiler på Nordsjællands Hospital

Slut med sorte skærme på Nordsjællands Hospital. Et nyt initiativ har fundet vej til de hvide gange i Nordsjælland, og vupti! Så er der strøm på mobilen.

Har du været i ufrivillig og uforberedt kontakt med sundhedsvæsenet, kender du garanteret problematikken.

Du har brug for at kontakte familien eller andre pårørende om den uheldige situation, du nu står i.

Og bedst som du hiver din smart phone op fra bukselommens dyb, opdager du det absurde scenarie, af nærmest kafkaske dimensioner; skærmen er sort. Der er ikke mere strøm på livlinen.

Men bliver du indlagt på Nordsjællands Hospital, er det scenarie fra i morgen fortid. Nordsjællands Hospital har nemlig investeret i 600 mobile opladere, der skal komme de sorte skærme til livs.

Problemet gælder nemlig ikke kun i de tilfælde, hvor mobilbatteriet går flad for strøm, når du træder ind på hospitalets matrikel. Mange glemmer nemlig den vitale oplader - og er den med, er det ikke engang sikkert, den kan bruges ved hospitalssengen. 

Det skyldes, at der ikke altid er en stikkontakt ved sengekanten på de aldrende hospitaler.

- Det er ikke alle senge, der står ved en ledig stikkontakt. Det er heller ikke alle patienter, der husker at få deres opladere med på hospitalet. Derfor har vi længe set et behov, og vi håber patienterne vil tage godt imod det nye tilbud, siger kvalitetskonsulet på Nordsjællands Hospital, Karina Kilde.

De nye mobile opladere er batterier fra Volt, der kendes fra flere festivaler i det danske landskab, og kan frit udlånes på de fleste sengeafsnit på hospitalerne i Hillerød og Frederikssund fra i morgen, fredag den 3. juni.

Foruden bekvemmeligheden for patienterne skal de mobile opladere også afhjælpe personalet, der ofte kæmper med mange ledninger. Derfor er de finansieret med midler fra Risikostyrings- og Forebyggelsespuljen.

- Den nye mobile oplader kan ligge i skuffen og lade telefonen op, så vi undgår at have ledninger på kryds og tværs og ikke mindst mindsker den reelle brandfare, der er ved at have varme mobilopladere liggende under hovedpuden, siger Karina Kilde.

FAKTA OM DE MOBILE OPLADERE

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere