Ingen ekstra p-pladser til ny Roskilde-hal

Roskilde Kommune har givet sig selv lov til at udvide Roskilde-Hallerne med en helt ny hal med plads til 3500 tilskuere, uden samtidig at anlægge så meget som én ny parkeringsplads. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

I lokalplanen for Roskilde-Hallernes udvidelse til 50 millioner kroner står ellers, at der skal en anlægges en p-plads for hver 10 personer, der kan være i hallerne. Den ny hal bygges på en del af det nuværende parkeringsareal, og de pladser, der forsvinder, bliver flyttet til et hidtil ubenyttet område, men samlet set vil antallet af parkeringspladser være uændret.
- I kommuneplanen har byrådet vedtaget, at man vil sikre optimal brug af kollektive trafikformer, og hallerne ligger inden for den stationsnære zone på 1200 meter fra stationen. Der bestræber vi os på at minimere bilparkering for at give incitament til, at man bruger andre måder end bil til at komme frem på, siger planlægger Dorte Olsen fra Roskilde Kommune til DAGBLADET Roskilde.
Når Roskilde-Hallerne efter udvidelsen har fuld gang i store publikumsaktiviteter, vil der være op imod 5000 personer under hallernes tage. I de situationer ved kommunen allerede, at der er for få p-pladser.
- Vi har fået lavet en trafikanalyse, der viser, at de eksisterende p-pladser vil være nok til hverdag, og det er trods alt de fleste dage. Ved større arrangementer som koncerter eller store udstillinger kan det være, der ikke er nok, men det skønnes højst at være 15 gange om året, og i de situationer må man tænke i ekstra tiltag, for eksempel at indsætte ekstra busser for at afhjælpe problemet, siger Dorte Olsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere