Influenza-angreb det værste i årevis

Danmark er i disse dage ramt af et så massivt influenza-angreb, at vi ikke har set noget lignende siden svineinfluenzaen i 2009. Det skriver politiken.dk.

Ifølge formand for Region Hovedstadens influenzaudvalg Jens Lundgren har vi haft mindre udbrud de seneste år, men ikke af samme kaliber som det, der hærger landet i øjeblikket.

- Der er desværre også nogen, der er blevet indlagt på intensivafdelinger som følge af julens influenza, siger Jens Lundgren til politiken.dk.

Det er især i hovedstadsregionen, at mange har været syge i julen. Her måtte vagtlægen og akuttelefonen 1. juledag tilkalde ekstra mandskab for at tage imod de mange henvendelser fra syge borgere.

Ifølge DR Nyheder var antallet af opkald til lægevagten i hovedstaden på et tidspunkt oppe på 250 opkald i timen, og det var primært influenzapatienter, der ringede.

Også i andre dele af landet har der været flere henvendelser og travlhed på akuttelefonerne.

Statens Serum Institut advarede 27. december om en øget forekomst af sæsoninfluenza, men understregede også på sin hjemmeside, at der ikke var tale om nogen egentlig influenzaepidemi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere