ID-kontrol bestod første svenske hverdag

I dag skulle id-kontrollen på togstationen i lufthavnen i Kastrup stå sin prøve, da svenskerne vendte tilbage fra ferie. Ifølge DSB er den første uge gået fint.

Det er nu en uge siden, der blev indført ID-kontrol alle steder, hvor man rejser ind i Sverige. Hvor de danske pendlere har haft en uge til at vænne sig til forholdene, så var det i dag for mange svenskere første dag efter ferien.

- Det går meget nemt her, fordi der er så mange til at tjekke id, men når man kommer til Sverige, er der mange, der skal af, og for lidt politi, siger Albulena Querimi, der er pendler fra Malmø, til TV 2 Lorry.

Ifølge DSB er starten forløbet uden problemer.

- Det er gået fint. Vi har fra start sagt, at det her vil tage 10-30 minutter længere i rejsetid mod Sverige, og i mere end 90 procent af tilfældene har det været 10 minutter, siger informationschef ved DSB, Tony Bispeskov.

Men det er ikke kun rejsetiden, der frustrerede de svenske pendlere i dag.

- Det er meget sværere at planlægge tiden, og med et skift undervejs kan jeg ikke bruge tiden på toget til at arbejde, som jeg plejer, lød det fra Hanna Hedman, der pendler fra Malmø.

På dagen, hvor svenskerne vendte tilbage til hverdagen, havde Danmarks transportminister Hans Christian Schmidt et møde med sin svenske kollega, infrastrukturminister Anna Johansson, om id-kontrollens konsekvenser for Øresundsintegrationen.

- Jeg er meget bekymret, og jeg har også sagt til hende, at jeg håber, det kan blive ophævet så hurtigt som muligt, siger Hans Christian Schmidt til TV 2 Lorry og fortæller, at man følger op på, hvordan det går på et møde i Amsterdam om ni dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere