Hvornår har du sidst talt med en psykisk syg?

I vores serie Menneskebiblioteket kommer du tæt på Lærke Hvenegaard, der er een af cirka 40.000 psykiatriske patienter i Region Hovedstaden.

Lærke Hvenegaard er fra Sydhavnen, hun er bare 22 år og har allerede set døden i øjnene flere gange. Hun har diagnosen Bipolar Lidelse, der før i tiden gik under navnet Maniodepressiv. En diagnose, som giver store svingninger mellem mani og psykiske nedture. Og en sygdom, hvor 7-10 procent af patienterne ender med at tage deres eget liv.

Lærke Hvenegaard er været tæt på at tælle med i den statistik.

- Jeg har forsøgt. Jeg tog en overdosis piller og har en enkelt gang drukket afløbsrens. Det har bare resulteret i, at min mave er lidt i stykker i dag, og min lever er i stykker på grund af de mange piller, fortæller Lærke Hvenegaard i programmet, som du kan se her

Lærke Hvenegaard blev meget syg for cirka 5 år siden, men i dag er hun velmedicineret og medicinen gør en kæmpe forskel i hendes liv.

Lærke Hvenegaard er bare en af dem, som vært John Rahbek låner på det rigtige Menneskebibliotek. Menneskebiblioteket popper op med events på forskellige biblioteker i løbet af året, og ideen er at man på biblioteket kan låne mennesker, der på den ene eller anden måde er stigmatiseret eller oplever fordomme i deres hverdag. Målet er at samtale mellem bogtitel og låner vil nedbryde nogle af de fordomme folk har, og gøre lånerne klogere på mennesker, der ikke ligner dem selv.

I TV 2 Lorrys serie Menneskebiblioteket låner John Rahbek igennem seks programmer en stærkt tatoveret, en roma, en autist, en dansk kvinde, der er konverteret til islam, en handicappet og altså Lærke Hvenegaard, som er psykisk syg.

Du kan uden abonnement eller betaling se de første tre afsnit her. Alt hvad TV 2 Lorry producerer er betalt af din licens. Følge med de kommende uger, hvor resten af serien får premiere.

  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere