Hvornår så du sidst de gamle? Vi forsømmer forældrebesøg og har dårlig samvittighed

En ny undersøgelse viser, at lidt over halvdelen af borgerne i Region Hovedstaden får dårlig samvittighed over, at de ikke besøger deres forældre nok.

Hele 65 procent af borgerne over 18 år i Region Hovedstaden føler et ansvar for, at deres forældre ikke skal føle sig ensomme.

Det viser en ny undersøgelse, hvor hele 45 procent samtidig svarer, at de får dårlig samvittighed over, at de ikke besøger deres forældre nok.

- De voksne børn spiller en betydelig rolle for forældrenes trivsel, og kigger man på undersøgelsens resultater, så står det klart, at mange af os godt er klar over netop den pointe. Det er derfor, vi får dårlig samvittighed, siger Mette Pontoppidan, der er marketings- og kommunikationsdirektør i Codan, i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen er lavet af netop forsikringsselskabet Codan i samarbejde med Ældre Sagen, hvor sidstnævne foreslår en såkaldt besøgstjeneste som en af løsningerne på problemstillingen.

- Det er meget positivt, at så mange føler et ansvar for deres forældre. Det behøver ikke være svært eller krævende at hjælpe. Det handler om at få sat ord på ensomheden og turde tale åbent om den. Man må ikke være bange for at spørge, hvis man fornemmer, at ens forældre føler sig ensomme. Måske tage en snak om at få en besøgsven, siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen i pressemeddelelsen.

Et flertal på 65 procent svarer derudover i undersøgelsen, at de føler et ansvar for, at deres forældre ikke skal føle sig ensomme. Til gengæld ved cirka 36 procent ikke, hvad de skal gøre for at løse og håndtere følelsen af ensomhed.

Ældre Sagen mangler besøgsvenner

Det er problematisk, mener Ældre Sagen og Codan, der står bag undersøgelsen. I fællesskab har de to aktører sat fokus på netop ensomhed blandt ældre og lanceret en kampagne, der opfordrer til at gøre mere for at hjælpe ensomme.

Besøgstjenesten kan være en af løsningerne og et fint alternativ for dem, der måske ikke har en tæt relation til deres familie, eller hvor familiemedlemmerne bor langt væk.

Ældre Sagens besøgstjeneste mangler i øjeblikket besøgsvenner, og er derfor i samarbejde med Codan gået igang med at rekruttere 1000 nye af slagsen. Det kan være mennesker, der eksempelvis har lyst til at spille kort, gå ture eller tale med et ældre menneske, der savner nogen at snakke med.

- Samvittigheden kan også være første skridt til at få gjort noget ved det. Med 50.000 ældre i Danmark, der føler sig svært ensomme, skal vi blive bedre til at tale om ensomheden, siger marketings- og kommunikationsdirektør i Codan, Mette Pontoppidan.

Læs mere om kampagnen: www.besøgsvenner.dk.

Faktaboks, nøgletal fra undersøgelse

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere