Hvor fysisk aktive er borgerne i din kommune? Se kortet

Lorry+ programmet, Helt Ærligt, stiller skarpt på motion i Hovedstadsområdet, og der er stor forskel på aktivitetsniveau blandt regionens Kommuner

 

Københavnerne hopper oftere i løbeskoene end resten af borgerne i Hovedstadsområdet. Danskernes Sundhed har kortlagt hvor meget fysisk aktivitet danskerne dyrker i fritiden.

Kortet viser, hvor mange procent af borgerne i de forskellige kommuner, der dyrker moderat eller hård motion i fritiden.

Lorry+ programmet, Helt Ærligt, har spurgt kendte danskere om fordomme om motion. TV-værte, Signe Lindkvist kommer blandt andet med et bud på, hvem der er de mest usunde.

- Jeg vil fristes til at sige Sydhavn og Vestegnskommunerne.

Og hun er ikke helt galt på den. Borgere i Ishøj Kommune, er dem der bevæger sig mindst i fritiden. Her dyrker 22,9% af borgerne motion, når de har fri.

Anderledes ser det ud i København og Frederiksberg Kommuner. Her er borgerne mere flittige til at trække i træningstøjet og tage en tur rundt om søerne eller i Frederiksberg Have. I Københavns Kommune er det 36,8% af borgerne der dyrker motion i fritiden, mens det i Frederiksberg Kommune ligger på 35,5%

Det er dog ikke alle Københavnere der er lige løbelystne.

- Jeg forstår ikke pointen i at løbe, det må jeg erkende, siger Københavns Kommunes Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell, blandt andet i programmet Helt Ærligt, der kan ses på Lorry+

Og heller ikke komiker Sanne Søndergaard forstår den Københavnske motionsfanatisme:

- Jeg bliver sindssyg hver gang hele byen bliver spærret af, fordi der er en flok tosser, der skal løbe rundt med nummer på trøjen, siger Sanne Søndergaard.

 I det nordligste sjælland er borgerne heller ikke glade for at få pulsen op. I Halsnæs og Helsingør Kommuner er det kun hver fjerde borger, der dyrker hård eller moderat motion i fritiden.

- Måske er folk i Helsinger så lækre, at de slet ikke behøver at løbe, lyder en mulig forklaring fra Signe Lindkvist.

Du kan se meget mere om fordomme om motion og sundhed i hovedstadsområdet lige her:

Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden? I denne underholdende programrække ser vi på myter, forskelligheder og fordomme. Vi spørger kendte danskere og folk på gaden, hvordan de mener, vi har det med hinanden og vi beder dem svare ”Helt Ærligt”.