Hvert tredje barn er blevet slået af en forælder

Region Hovedstadens børn har været udsat for mest psykisk vold. Godt en tredjedel af dem har været udsat for fysisk vold af deres forældre.

En rusken i armen, en lussing eller en trussel om at blive smidt ud hjemmefra.

quote Hvis børn kender deres rettigheder, får de lettere ved at bede om hjælp, passe på hinanden og sige fra over for for eksempel vold.

Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm

Alt sammen overgreb som en stor del af skoleeleverne i hovedstadsområdets 7. klasser har oplevet inden for det seneste år. Det viser den første undersøgelse af sin art fra Børnerådet.

Derfor sætter en lang række skoler fokus på fysisk og psykisk vold i denne uge.

- Hvis børn kender deres rettigheder, får de lettere ved at bede om hjælp, passe på hinanden og sige fra over for for eksempel vold, siger Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm. 

Ministeren lytter til børnene

For mens et blåt øje er til at få øje på, kan ar på sjælen være svære at opdage. Derfor vil undervisningen blandt andet dreje sig om, hvad man gør, hvis man får mistanke om at noget er galt hjemme hos klassekammeraten.

– For at lykkes med vores ambition om at sikre alle børn et liv uden vold, må vi lytte til børnene selv. Hvad skal der til for at turde sige det til nogen, og hvem vil børnene helst gå til?, siger Social- og indenrigsminister Karen Ellemann.

Hun besøger i dag Trongårdsskolen i Kgs. Lyngby for at lytte til, hvad 8. Y. mener om problemet. 

Værst indenfor psykisk vold

Mens det er Region Syddanmark, der fører den kedelige statistik blandt 7. klasseelever der har være udsat for fysisk vold, er det Region Hovedstadens unge der har været udsat for mest psykisk vold. Fx ved at blive ignoreret af forældrene i flere dage, blive truet med at blive smidt ud hjemmefra eller at blive råbt af i forbindelse med en konflikt. 

Fysisk vold mod børn

Psykisk vold mod børn