Hver tredje glemmer vigtig detalje, når de flytter sammen med kæresten

Hver tredje i Region Hovedstaden gennemgår ikke forsikringerne, når de flytter sammen med en kæreste. Det kan blive en dyr fornøjelse.

Selvom det hverken er det mest sexede eller det første, man tænker på, når man siger kæreste og flytte sammen, så skal man huske at tænke på forsikringen, når man som par skal til at bygge rede.

For når man hver især tilføjer habengut og ting og sager af værdi til det nye hjem, så risikerer man enten af være dobbeltforsikret eller i værste fald underforsikret.

Derfor skal man huske at gennemgå hinandens forsikringer, når man flytter sammen.

Men det er vi ikke ret gode til.

Hver tredje i Region Hovedstaden gennemgår ikke forsikringerne, når de flytter sammen med en kæreste. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk.

Spild af penge eller mindre udbetalt

Og det kan gå hen at blive en dyr fornøjelse, forklarer Forsikringsoplysningen.

- Ved ikke at tjekke forsikringerne, når man flytter sammen – enten som kærester eller venner – risikerer man at være dobbeltforsikret vel at mærke uden at få det dobbelte i erstatning ved en skade. Man kan nemlig kun bruge én indboforsikring, når man bor sammen, siger Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.

- Man risikerer også at blive underforsikret, når man flytter sammen, hvis vennen eller kæresten medbringer mere og dyrere ting med ind i forholdet, fx en kostbar cykel eller elektronik. Det kan betyde, at den samlede sum på indboforsikringen bliver for lav, og så får man mindre udbetalt ved en skade, siger Anja Lintrup Sørensen.

Forsikringsguidens råd, når I sammen skal vælge en forsikring

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere