Hovedstadens spædbørn får langt mere penicillin end de skånske

De københavnske læger udskriver tre gange så meget medicin til børn under 1 år, end de skånske læger gør, viser endnu ikke offentliggjorte tal.

Man har forsøgt at reducere forbruget af penicillin blandt børn i både Region Hovedstaden og Region Skåne i de seneste fem år. 

quote Det er jo infektioner, som vi taler om. Og dem har børn rigtig mange af i de tidlige år. Det er bare meget sjældent, at penicillin vil have en virkning på de infektioner

Anders Beich, læge

Det blev besluttet for at ungå en stigende antibiotikaresistens i området, så børn og voksne ikke i fremtiden skal mangle livsnødvendig medicin i tilfælde af infektioner og sygdom. 

Forbruget er også blevet mindre på begge sider af sundet, men en ny og endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Herlev og Gentofte Hospital viser, at de helt små børn i Lorrys sendeområde får voldsomt meget mere penicillin, end spædbørnene på den anden side af sundet. 

Faktisk udskriver de københavnske læger tre gange så meget medicin til børn under et år, end de skånske læger gør, viser tallene, som TV 2 Lorry har fået indblik i. 

Det er en kendsgerning, der bekymrer praktiserende læge og formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Anders Beich. 

- Det er jo infektioner, som vi taler om. Og dem har børn rigtig mange af i de tidlige år. Det er bare meget sjældent, at penicillin vil have en virkning på de infektioner, siger han til TV 2 Lorry, og uddyber:

- Derfor er det så vigtigt ikke at behandle noget, som man ikke får gavn af, men hvor man til gengæld får mere og mere viden om de negative sider. 

Anders Beich oplever, at forældrene ofte er frustrerede og under tidspres for at komme tilbage på arbejdet.

Derfor vælger de at løbe til lægen, fremfor at blive hjemme med børnene. 

- Det betyder, at der er et generelt pres på sundhedsvæsnet, som skal se på en masse uskyldige infektioner. Derfor er der en risiko for at vi overbehandler.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere