Hovedstadens Letbane øger sikkerheden for de ansatte

For at mindske antallet af personskader under byggeriet af hovedstadens kommende letbane indfører selskabet bag et omfattende uddannelsesprogram med fokus på en øget sikkerhed for medarbejderne.

Det er målet, at man i 2025 kan tage den første tur på Hovedstadens Letbane mellem Lyngby og Ishøj. Indtil da venter arbejdet med at bygge 29 nye stationer over en strækning på cirka 28 kilometer.

Og selve etableringsarbejdet skal nu gøres mere sikkert for medarbejderne, oplyser parterne bag projektet i en pressemeddelelse. 

Den øgede sikkerhed skal ske gennem et omfattende uddannelsesprogram for alle de ansatte.

Dermed skal der skabes en helt anden sikkerhedskultur for letbaneprojektet, som er helt grundlæggende anderledes end normen i byggebranchen. 

- Hovedstadens Letbane har en særlig forpligtelse til at være blandt frontløberne, når det gælder sikkerhed i bygge- og anlægsbranchen. Derfor er det vigtigt at skabe et arbejdsmiljø, hvor sikkerhed er tungt forankret i ledelsen og hos de enkelte medarbejdere, udtaler borgmester Erik Nielsen (A) fra Rødovre Kommune, som står bag projektet sammen med ti andre kommuner og Region Hovedstaden.

 

Inspiration fra olie- og gasbranche

Trods mange års forsøg på at styrke sikkerheden i bygge- og anlægsbranchen generelt er antallet af arbejdsulykker stadig højt. 

Det skal der ifølge Hovedstadens Letbane laves om på, og i den forbindelse har man hentet inspiration til den nye indsats i olie- og gasbranchen. Dette skyldes, at denne branche har formået at skabe markante resultater på området. 

Hovedstadens Letbane har således indledt et tæt samarbejde med brancheorganisationen Olie Gas Danmark og flere aktører i branchen. 

Helt centralt i indsatsen bliver uddannelsesforløbet Safety Academy, som alle ansatte i Hovedstadens Letbane og entreprenørerne skal deltage i.

Forløbet består blandt andet af en introduktion til selskabets sikkerhedsstruktur, udvikling af konkrete færdigheder til sikkerhedsarbejdet på byggepladserne samt en omfattende lederuddannelse. 

- I CG Jensen passer vi på hinanden. Når alle parter går sammen, har vi de bedste forudsætninger for at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø. Det glæder vi os til at være med til at løfte. Ikke mindst på så vigtigt et anlægsprojekt som Hovedstadens Letbane, udtaler Susanne Bruun, der er arbejdsmiljøchef hos CG Jensen A/S, som står for letbanebyggeriet i blandt andet Rødovre Kommune.

Fakta om Safety Academy

 

Opbakning fra fagforening

Fagforeningen 3F bakker også op om Hovedstadens Letbanes nye sikkerhedstiltag. 

Ifølge Thomas Overgaard, der er formand for 3F Vestegnen, er det netop en vedholdende indsats og uddannelse af medarbejderne, der skal til for at sikre en arbejdsplads uden ulykker.  

- Selvom virksomheder og organisationer arbejder hårdt på at nedbringe antallet af arbejdsulykker, sker der desværre fortsat alt for mange ulykker på de danske byggepladser, siger han og fortsætter:

- Det kræver et højt niveau af viden og kompetencer hos medarbejderne, men også det rette mindset hos bygherren om, at sikkerhed er en ufravigelig del af arbejdet. Derfor er vi glade for, at Hovedstadens Letbane går systematisk efter at skabe en varig og stærk sikkerhedskultur, lyder det fra Thomas Overgaard. 

I Hovedstadens Letbanes udbudte kontrakter stilles der krav om, at entreprenørerne dokumenterer deres sikkerhedsarbejde over for selskabet, og det er vigtigt for ejerkredsen.

- Sikkerhed har højeste prioritet i alt, hvad vi gør og bygger. Derfor er det vigtigt, at alle parter tager ansvar og tænker sikkerhed som en naturlig del af arbejdet, hvis ambitionen om nul arbejdsulykker skal lykkes, slutter Rødovres borgmester, Erik Nielsen, i pressemeddelelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Kronprinsesse Marys Bro

playUdskældt bro-betaling skal genforhandles på Christiansborg - stor glæde hos lokalpolitikere

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere