Hovedstadens boligsælgere giver hurtigst afslag

Hussælgerne har mindst is i maven i Region Hovedstaden. Her ligger alle de kommuner, hvor sælgere har sat prisen ned før tre måneder.

Der er måske noget om det, når man siger, at tingene tager lidt længere tid vest for Storebælt end øst for.

quote I nogle tilfælde kan der ske en justering af prisen i starten af salgsperioden, hvis sælgeren i den aktuelle situation har behov for et hurtigere salg

Signe Poulsen, ejendomsmægler

I hvert fald ligger alle de kommuner, hvor hussælgerne i løbet af 2016 mistede tålmodigheden og satte prisen på deres hus ned, inden der var gået tre måneder, i Region Hovedstaden.

Det viser en undersøgelse, boligsiden Boliga.dk står bag.

I Københavns nordvestlige forstadskommune Lyngby-Taarbæk smelter isen i maven hurtigst: Allerede efter 58 dage med et til salg-skilt stukket i jorden foran huset, røg prisen nemlig ned sidste år.

Lige efter kommer kommunerne Herlev, København og Rødovre, hvor tålmodigheden hos sælgerne også er sluppet op efter cirka to måneders tid på markedet.

- I nogle tilfælde kan der ske en justering af prisen i starten af salgsperioden, hvis sælgeren i den aktuelle situation har behov for et hurtigere salg. Men i mange tilfælde bliver en justering ikke aktuel i København, som de seneste år har oplevet flotte prisstigninger og kortere liggetider, siger Signe Poulsen, der er kommunikationsansvarlig for ejendomsmæglerkæden Danbolig til Boliga.

Store nedslag i Gentofte

Selvom det er sælgerne i Lyngby-Taarbæk, der hurtigst mister håbet om, at en køber dukker op til den første udbudspris, er det ikke her sælgerne er mest gavmilde ved den første kontante prisnedsættelse.

I Gentofte, hvor der går 76 dage fra et hus kommer på markedet, til det bliver sat ned i pris første gang, ryger der nemlig næsten 120.000 kr. mere af i første hug, end der gør i nabokommunen.

De Gentofte-borgere, der sidste år blev slået til boligsælgere, satte i gennemsnit deres villa eller rækkehus ned med 400.000 kr. ved første prisnedsættelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Forsea

Helsingør-færges trick med tobakskuponer var ulovligt

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere