Hovedstaden halter bagefter med job til langtidsledige

Det går godt med at få langtidsledige i job i dele af Danmark - bare ikke i vores region. Mens 60 pct. kommer i job i jyske kommuner er det helt ned til 7 pct. i hovedstadsregionen.

Nye tal fra Jobindsats.dk, som styres af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, om antallet af langtidsledige i Danmark viser at der er store forskelle landet over, når det gælder om at få de langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet, skriver Jyllandsposten.

I Høje Taastrup, Gladsaxe og Ishøj har de landets laveste tilbagegang på kun 7 pct. i antal af langtidsledige siden 2011. I kommuner som Skive, Morsø, Lemvig og Struer ligger tallene helt oppe på 60 pct. langtidsledige, der er kommet i job siden 2011.

Vallensbæk kommune har fået 30 pct. af deres langtidsledige i beskæftigelse, mens nabokommunen, Ishøj, kun har fået 4,8 pct. i beskæftigelse i samme periode.

- Forskellen kan skyldes faktorer, som at der i Ishøj er markant flere borgere af anden etnisk herkomst med sproglige udfordringer og en lille tilknytning til arbejdsmarkedet, siger jobcenterchef René Mikkelsen, fra Vallensbæk og Ishøj kommune til Jyllandsposten.

I Ishøj vil man bekæmpe problemet gennem bedre uddannelse af de ledige og med en tættere kontakt til virksomhederne i området.

- Vi skal have stor fokus på på kompetenceudvikling af de ledige og særligt målrette deres kompetencer mod de beskæftigelsesområder, der er i vækst, siger René Mikkelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere