Hoteller i Region Hovedstaden mistede 2,3 millioner overnatninger i sommermånederne

Ifølge brancheorganisation ligger hotellernes omsætning lige nu på 30-40 procent af det normale niveau.

Hoteller, vandrehjem og feriecentre i Region Hovedstaden er meget hårdere ramt af coronarestriktioner end resten af landet.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I sommermånederne i år var der 2,8 millioner færre overnatninger i Danmark sammenlignet med sidste år. Heraf var hele 2,3 millioner af de tabte overnatninger i Region Hovedstaden.

Det er noget man mærker hos blandt andet Danhostel Copenhagen Bellahøj.

- Lige nu er situationen her ikke særlig god. Vi har måske en håndfuld gæster, som bor her i den uge, og sådan har det set ud i et stykke tid, siger Mette Engelbret, der er vært på Danhostel Copenhagen Bellahøj, til TV 2 Lorry.

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, ligger hotellernes omsætning lige nu på 30-40 procent af det normale niveau, mens restauranternes er faldet til 50-60 procent. Konferencecentrene skønnes at være helt nede på 30 procent.

25.000-30.000 færre medarbejdere

Horesta efterlyser en langsigtet plan for, hvad der udløser nye restriktioner i branchen, samt ikke mindst hvad der skal til af udfase dem igen.

Det sker som reaktion på onsdagens udmelding fra regeringen, hvor de nuværende, skærpede restriktioner over for restauranter, barer og cafeer blev forlænget med yderligere fjorten dage til udgangen af oktober.

Det på trods af at det såkaldte kontakttal er faldet fra 1,5 til 0,8 over de seneste uger.

- Det er helt urimeligt over for vores erhverv, at vi konstant må leve med en lang række restriktioner, som blot forlænges, uden det står klart, hvad der skal til for, at restriktionerne løftes igen, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i Horesta, i en pressemeddelelse.

Hun mener, der mangler forudsigelighed og gennemsigtighed.

- Det er umuligt for branchen at planlægge noget som helst under de nuværende vilkår, og det skaber stor usikkerhed for branchens kunder og gæster, der i øjeblikket aflyser arrangementer på stribe på grund af denne usikkerhed.

Ifølge Horesta viser den seneste opgørelse, at hotel- og restauranterhvervet har 25.000-30.000 færre medarbejdere i dag end for et år siden.

Se mere i dette indslag.