Hospitalssager vælter ind

Det er ikke kun på Hvidovre Hospital, patienter oplever at skulle gennemføre dybt personlige samtaler med lægen på gangen foran andre. Siden i går har mange henvendt sig.

Siden vi i går fortalte, hvordan patienter på Hvidovre Hospital har oplevet, at de må gennemføre personlige samtaler med læger på gangen eller på stuer med andre til stede, har flere patienter henvendt sig med lignede historier fra andre hospitaler i Region Hovedstaden.

Gert Peglau var sidste år indlagt på Nordsjællands Hospital Hillerød med en alvorlig infektion. Han skulle fortælle om sine symptomer på gangen.

- Det er da ubehageligt, at man skal sidde og udlægge sin sygdom, og hvad man har været igennem tidligere, når der er en, man ikke kender, som kan sidde og lytte med, siger Gert Peglau til TV 2 Lorry.

Han klagede efterfølgende over oplevelsen.

- De kunne jo godt se, det var forkert, men der var ikke nogen undskyldning, fortæller han.

Formanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, har talt med Danske Patienter og bedt administrationen om en redegørelse for, hvor udbredt problemet er, og hvad hospitalerne gør for at undgå det.

- Det er grænseoverskridende og i klar strid med reglerne, hvis andre kan lytte med til patienternes fortrolige samtaler med sundhedspersonalet, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere