Hospitals-direktør fyret efter sag om alvorlig snyd

Efter sag om snyd med udbud af byggeri fyres Bispebjerg Hospitals vicedirektør Claes Brylle Hallqvist.

I november blev Claes Brylle Hallqvist fritaget for tjeneste og hjemsendt. Det skete efter Klagenævnets afgørelse. Foto: Bispebjerg Hospital

Region Hovedstadens forretningsudvalg fyrer Bispebjerg Hospitals projektdirektør og vicedirektør, Claes Brylle Hallqvist. Samtidig skal et advokatfirma kulegrave udbuddet af et nyt akuthus på Hospitalet.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det skyldes, at Klagenævnet for Udbud konkluderede, at hospitalet snød på vægten, da et konsortium med firmaet KHR Arkitekter vandt udbuddet til 1,6 milliarder kroner.

Det er den meget alvorlige klagenævnskritik, der gør, at projektdirektøren er blevet afskediget.

Martin Geertsen (V), regionsrådsmedlem

Klagenævnet kritiserede Claes Brylle Hallqvist for at handle "åbenbart usagligt" i strid med udbudsreglerne. Han pressede bygherrerådgiverne til at ændre karaktergivningen.

Så rykkede KHR Arkitekter fra sidste- til førstepladsen og vandt opgaven. Klagenævnet fandt forløbet "særdeles påfaldende". Det fastslog, at Claes Brylle Hallqvist og tidligere byggechef Vagn Risby Mortensen havde ansvaret.

Læs også Klagenævn kritiserer Bispebjerg Hospital for snyd med udbud

"Meget alvorlig klagenævnskritik"

I november blev Claes Brylle Hallqvist fritaget for tjeneste og hjemsendt. Det skete efter Klagenævnets afgørelse. 

Bispebjerg Hospitals ledelse reagerede ikke på advarsler, som daværende hospitalsdirektør Janne Elsborg Larsen fik fra Berith Mavromatis, der var ansat som konkurrencesekretær og skulle sikre, at alt gik efter reglerne.

Vi ønsker at komme til bunds og undersøge, hvem der vidste hvad og hvornår, og om der er andre, som har gjort noget, de ikke skule have gjort.

Martin Geertsen (V), regionsrådsmedlem

Taberne af arkitektkonkurrencen klagede til Klagenævnet for Udbud. Et konsortium anført af arkitektfirmaet C.F. Møller kræver 67,4 millioner kroner i erstatning fra Region Hovedstaden.

Martin Geertsen (V), som sidder i regionsrådet, mener, at "de alvorlige fejl skal selvfølgelig have konsekvenser for de implicerede".

- Det er den meget alvorlige klagenævnskritik, der gør, at projektdirektøren er blevet afskediget, siger Martin Geertsen.

Sagen skal ikke undersøges af Bispebjerg Hospital, men af et advokatfirma, mener han.

- Vi ønsker at komme til bunds og undersøge, hvem der vidste hvad og hvornår, og om der er andre, som har gjort noget, de ikke skule have gjort, siger Martin Geertsen.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik