Hospitaler dropper latinske afdelingsnavne

Det skal være nemmere at finde rundt på Region Hovedstadens hospitaler. Derfor skifter afdelingerne de latinske og græske navne ud med mere mundrette danske navne.

Har du styr på, hvad Endokrinologisk afdeling gør? Hvad med Thoraxkirurgi? Hvis du også har svært ved hitte ud af de latinske betegnelser på hospitalsafdelingerne, er her en god nyhed. Region Hovedstaden skifter nu navnene ud med mere forståelige navne.

På den måde bliver Endokrinologisk afdeling til afdeling for hormon- og stofskiftesygdomme, og thoraxkirurgi bliver til hjerte- og lungekirurgi.

Udskiftningen sker, fordi Region Hovedstaden anerkender, at det kan være svært for patienter og pårørende at finde rundt i de nuværende betegnelser - og som led i regionens mål om, at patientens situation skal styre forløbet.

- Når man kommer på hospitalet, er man i forvejen typisk under meget pres, og vi vil skabe den bedst mulige oplevelse for patienter og pårørende. Det skal blandt andet være lettere at finde rundt, og derfor vil vi gerne have forståelige og tydelige skilte, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, Soc.dem.

På Gentofte Hospital har man allerede byttet de gamle skilte på græsk og latin ud med de nye danske navne. Det har dannet grobund for en undersøgelse blandt borgere og patienter, og den viser, at klart de fleste foretrækker danske navne. Nu er planen så, at resten af Region Hovedstadens hospitaler skal følge trop.

- Det kommer til at tage noget tid, for det er faktisk overraskende dyrt at skifte så mange skilte ud. Derfor gør vi det stille og roligt og holder fokus på at prioritere patienterne, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere