Højsæson for indbrud i bilen: Pas på julegaverne på bagsædet

Der er mange ting at være opmærksom på, når du i weekenden parkerer bilen for at købe de sidste julegaver. Det er nemlig højsæson for bil-indbrud.

Foto: Bent K Rasmussen, Scanpix

Det var højst sandsynligt ikke en bil-alarm, der mentes, da teksten til juleklassikeren "Sikke en voldsom trængsel og alarm" blev forfattet. 

En parkeret bil, der er fyldt med flotte pakker, er et tagselvbord for tyvene.

Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka. 

Ikke desto mindre er der i december måned massevis af lige netop bil-alarmer der kommer på overarbejde. Det er nemlig højsæson for tyverier fra biler lige nu. 

Læs også 61 indbrud om dagen i julen - sikrer du dit hjem?

- Især i december oplever vi desværre, at mange får sig en grim oplevelse, når de er ude at købe julegaver. En parkeret bil, der er fyldt med flotte pakker, er et tagselvbord for tyvene.

Mange tænker ikke over at gemme det første læs gaver væk, når de går ud efter andet

Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka. 

Det siger Lise Agerley, der er kommunikationsdirektør i Alka. 

I de sidste måneder af 2015 blev der anmeldt mere end 5.500 indbrud i biler. Mange af dem skyldtes, at der lå julegaver synligt i bilen. 

Læs også 10 gode råd: Sådan undgår du indbrud

- Det er aldrig sjovt at have indbrud i sin bil, men især ikke når julegaver fra bagsædet stjæles. Mange tænker ikke over at gemme det første læs gaver væk, når de går ud efter andet, og det udnytter tyvene hurtigt. Hvis gaverne ligger frit fremme på bagsædet, er der større sandsynlighed for, at det er dén bil, tyvene vælger at bryde ind i, fortæller Lise Agerley. 

Og grundene til at gemme gaverne af vejen er mange. Har man eksempelvis valgt at forkæle sine kære med elektronik og gadgets, så dækker forsikringen det kun, hvis det ikke har været synligt ude fra. 

Herunder kan du få nogle gode råd inden du skal ud og købe de sidste pakker i weekenden. 

Loading...

Loading...

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik