Høje krav til børn giver "ondt i livet"

Samfundets har alt for store krav til børn og unge i dag. Det får nogle til at skade sig selv i afmagt, siger Kuno Sørensen, psykolog fra Red Barnet.

Kuno Sørensen har bemærket stigningen i antallet af børn og unge, der skader sig selv for at få afløb for deres usikkerhed og frustrationer.

- Der er flere og flere børn, som har ondt i livet og ikke rigtig kan håndtere det, og derfor reagerer på måder, hvor de gør den indre, uforståelige smerte konkret ved at påføre sig selv smerte.

- De går rundt med en følelse af usikkerhed og utilstrækkelighed: Gør jeg det nu godt nok, kan jeg iscenesætte mig selv rigtigt, kan jeg skabe mig selv den uddannelsesmæssige succes, som forventes af mig?

- Vores samfund har ændret sig, så barnet allerede fra en tidlig alder skal tilrettelægge sin karriere og vælge sin vej i livet. Kravet om, at vi skal være vellykkede, bliver i høj grad presset ned over børnene, siger Kuno Sørensen til Ritzau.

Han mener, at det både er en samfundsopgave og forældrenes ansvar at sænke de ambitionskrav, som vi stiller til ikke blot vores børn.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi mentalt stopper op og ser, om konkurrenceræset, selvrealiseringen og idylliseringen af det perfekte nu også er det, vi skal leve op til.

- Og her spiller vi som forældre en vigtig rolle - at vi ikke stresser os selv alt for meget og fører den stress videre til børnene med, at de skal kunne magte alt muligt forskelligt, siger Kuno Sørensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere