Hjælp på vej til tyveriplagede butiksejere

Organisationen Dansk Erhverv er på trapperne med et omfattende system, hvor butiksejere bliver varslet om organiseret tyveri.

Privat overvågningsbillede fra en Meny-butik i Valby

Efter en lovændring tidligere på året er Dansk Erhverv snart klar til at føje endnu en dimension til systemet Crimestat:

- Vi er ved at bygge et modul ovenpå, som er et modul til deling af billeder, så man kan dele gerningsmandsbilleder butikkerne imellem, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Henrik Lundgaard Sedenmark.

Crimestat består i forvejen af detaljerede oplysninger om røverier, indbrud og tyverier. Hvad og hvor meget, som blev stjålet - og hvorhenne. Ned i aller mindste detalje. Og fremover er det meningen, at butikkerne skal dele overvågningsbillederne ved butikstyverier af grovere karakter:

- Og så skal det være i en situation, hvor der er en sandsynlighed for, at de her gerningsmænd vil begå den samme type kriminalitet igen. For eksempel mod en anden butik, siger Henrik Lundgaard Sedenmark.

01:44

Der er heldigvis hjælp på vej til butikkerne. Tidligere i år trådte en ny lov i kraft, som gi´r butiksejerne mulighed for at dele billeder af gerningsmænd med hinanden. Det er noget, som Dansk Erhverv har kæmpet for i mange år. Lige rundt om hjørnet er de så klar med et omfattende system, hvor det kan lade sig gøre - og hvor butiksejere også - afhængigt af postnummer - bliver varslet om organiseret tyveri.

Luk video

Interesserede medlemmer af Dansk Erhverv - i alt er der omkring 17000 - kan dele og søge efter oplysninger i nærområdet:

- Alle de butikker, der ønsker at være med, kan søge om at være med i det. Og så vil en styregruppe tage stilling til, om de kan deltage eller ej. Det kræver, at der er en vis vægt bag butikken, så det er ikke en lille kiosk på hjørnet. Det er typisk lidt større kæder, som har et større segment, siger Henrik Lundgaard Sedenmark.

Nu afventer systemet blot den endelige godkendelse fra Datatilsynet, inden systemet forventes helt klar i begyndelsen af 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik