Her er regionens mest populære gymnasier

Unge håbefulde 9. klasses elever har netop søgt gymnasier. Her kan du få overblikket over, hvor de helst vil bruge deres næste tre år.

Studenter fra Øregård Gymnasium fejrer afslutningen på deres skoletid ved Storkespringvandet. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen - Scapix

Igen i år er Gefion Gymnasium i København Region Hovedstadens mest søgte gymnasium.

579 unge har søgt om optagelse som 1. prioritet på gymnasiet - og det giver Gefion Gymnasium en førsteplads blandt regionens unge.

Lige i hælene kommer Rysensteen Gymnasium, der ligger ved Hovedbanegården i København, med 548 ansøgere. Gymnasiet er kravlet tre placeringer op siden sidste år, hvor der var 490 ansøgere. Det er den største stigning i ansøgere, skriver Berlingske. 

Læs også Privatgymnasier bløder efter tyrkisk "terrorliste"

Søgetallet er faldet en smule siden sidste år, og det mærkes hos især gymnasierne i Nordsjælland og i de nordlige forstæder.

Her har gymnasier som Borupgaard Gymnasium, Gammel Hellerup Gymnasium og Ordrup Gymnasium mærket nedgang i forhold til 2016.

I Københavns centrum er det Ørestad Gymnasium, der har afgivet flest ansøgere, mens det på Vestegnen ser svært ud for Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj og Albertslund.

Rødovre Gymnasium, Falkonergården og Nørre G  bliver ved med at tiltrække elever.

Se hele listen her:

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik