Her er det billigst at være pendler - og her er det dyrest

Se hvor meget det koster at være pendler i din kommune.

Priserne på huse og særligt ejerlejligheder er steget voldsomt i København de seneste år. Korrigeret for inflation har ejerlejligheder i København aldrig været dyrere end lige nu.

Mange familier har af den grund svært ved at få råd til at bo i København. Dansk Erhverv har derfor kigget nærmere de privatøkonomiske konsekvenser af at bosætte sig lidt væk fra byen i et hus på 140 kvadratmeter for en familie på to voksne og to børn.

Dansk Erhverv har stillet to scenarier op, der viser hvilke kommuner i Hovedstadsområdet, hvor det henholdsvis er dyrest og billigst om måneden at være pendler, afhængig af om man er én eller to pendlere i familien.

Sådan har Dansk Erhverv gjort

Analysen viser, at hvis den ene forælder arbejder lokalt, mens den anden dagligt pendler med offentlig transport til København, så er Høje-Taastrup den billigste kommune at slå sig ned i indenfor Hovedstadsområdet. 

Herefter følger kommuner som Greve og Ishøj, mens Gentofte Kommune er den dyreste.

Arbejder begge forældre eksempelvis i København er det pludselig Tårnby Kommune, der skubber sig op som den billigste kommune, mens kommuner som Halsnæs, Gribskov og Stevns til gengæld er de tre dyreste.

- Den største faktor med hensyn til pendling er det tidsforbrug man skal investere i at komme frem og tilbage, siger økonom hos Dansk Erhverv, Jonas Spendrup Meyer, til TV 2 Lorry.

- I forbindelse med at det bliver dyrere og dyrere at bo i København, så bliver pendling som alternativ mere aktuelt for flere familier, men pendling er meget afhængig af, at det kan betale sig tidsmæssigt, fordi tid er den mest begrænsende faktor for en familie nu om dage, 

Herunder kan du finde din kommune på to separate lister, hvor du kan se en opgørelse over, hvor meget det koster om måneden at være en eller to pendlere i familien.

Månedlig udgift for familier med én pendler

 

Månedlig udgift for familier med to pendlere