Helsingørmotorvejen og Lyngbyvej genåbnet

Fundet af en taske ved den jødiske forretning Copenhagen Kosher på Østerbro fik politiet til at afspærre først Lyngbyvej og siden Helsingørmotorvejen, men der var ikke noget farligt ved tasken, så trafikken kan køre frit igen.

Der var intet farligt ved den taske, som en patrulje fra Københavns Politi mandag morgen spottede ved en jødisk forretning på Østerbro.

Den "mistænkelige taske" fik ellers politiet til at afspærre Helsingørmotorvejen i krydset ved Tuborgvej samt Lyngbyvej i begge retninger, men klokken 8.45 er vejene igen farbare.

- Bomberydderne har undersøgt tasken, og der er ikke fundet noget mistænkeligt. Vi er ved at undersøge det sidste, og så bliver afspærringerne ophævet, siger vagtchef Michael Andersen til Ritzau.

Han fortæller, at den mistænkelige taske blev fundet lige ved den jødiske kosherforretning Copenhagen Kosher tidligt mandag morgen.

Den samme butik blev i april udsat for hærværk, da der blev kastet en sten mod ruden til forretningen og skrevet "jødesvin" på facaden, og derfor er politiet ekstra forsigtig.

Det Jødiske Samfund i Danmark, herunder jødiske forretninger, har haft ekstra politibeskyttelse siden terrorangrebet i København i februar.

Copenhagen Kosher har ifølge vagtchef Michael Andersen været bevogtet af politiet "periodevis" siden angrebet, der kostede to mænd livet og sårede flere betjente.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik