Helsingør mister 273 job

Helsingør Kommune kan risikere at miste op til yderligere 273 arbejdspladser ved en lynlukning af Helsingør Hospital.

Nedskæringerne på Helsingør Hospital har allerede de seneste år betydet flere hundrede færre beskæftigede. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
En lukning af Helsingør Hospital får ikke kun betydning for patienterne, men også for de ansatte og for udbuddet af job i Helsingør Kommune, der nu ser ud til at miste endnu en stor arbejdsplads.
Region Hovedstadens pressechef Margrethe Lyngs Mortensen oplyser - efter at have undersøgt sagen i regionens HR-afdeling - overfor Frederiksborg Amts Avis, at Helsingør Hospital i dag har omkring 273 ansatte.
Hun understreger imidlertid, at det endnu er svært at sige, hvor mange der vil være brug for i Helsingør for fremtiden, men at ikke alle vil blive flyttet til Hillerød eller Frederikssund. Endelig skal det understreges, at de ansatte på Helsingør Hospital ikke vil blive fyret i forbindelse med lukningen, men blive tilbudt ansættelse andre steder i Region Hovedstaden. Med andre ord har eventuelle fyringsrunder i regionen ikke noget med sagen at gøre. Imidlertid står det klart, at Helsingør som Kommune har mistet masser af arbejdspladser de seneste år i forbindelse med amtets og siden regionens planer om at lukke Helsingørs hospital. Således fremgår det af regionens egne tal, at der i september 2009 således stadig var 500 ansatte på Helsingør Hospital.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere