Helsingør-borgere får en akutlæge

Akutklinikken i Helsingørs sundhedshus skal være bemandet med en skadestuelæge i hele åbningstiden - alle dage mellem 7-22 ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Politikerne i Region Hovedstaden skærer nu igennem og sikrer, at der er en ortopædkirugisk læge til stede i Sundhedshuset i Helsingør alle dage mellem klokken 7-22.

Oprindeligt var regionens plan at lade medicinske læger på sundhedshuset ambulatorier, teleopkobling til akutmodtagelsen i Hillerød samt lægevagten stå for at være back up for de behandlersygeplejersker, som skal bemande akutklinikken. Men på et møde i dag mellem forligspartierne bag Hospitals- og psykiatriplan 2020,der blev indkaldt for finde en løsning på lægebemandingen, efter at lægevagten har sagt nej til at medvirke, blev det besluttet, at akutklinikken også skal have en læge med erfaring i akutmedicin tilknyttet.

- Det er en god løsning, som sikrer borgerne den kvalitet, som de har krav på. Der er tale om en opgradering i forhold til den oprindelige model, hvilket vi har kæmpet for hele tiden, siger gruppeformand Julie Herdal Molbech, SF.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere