Hashsager har været lagt på hylden i et halvt år

Nordsjællands Politi har siden sommeren 2016 snuppet 118 bilister med hash i blodet. Men sagerne er lagt på hylden foreløbigt.

På nuværende tidspunkt er der nul-tolerance overfor bilister med hash i blodet. Bliver du snuppet af politiet, får du frakendt kørekortet i tre år og en bøde, hvilket er sidestillet med en spritbilist med en promille på 1,2. 

quote Anklagemyndigheden vil bestræbe sig på at behandle sagerne hurtigt

Rikke Hald, senioranklager

Det kan dog snart være slut, for tirsdag behandler Folketinget et nyt lovforslag, som skelner mellem meget og lidt påvirkedede bilister, som man gør med alkohol.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Af samme grund har Nordsjællands Politi siden sommeren 2016 lagt samtlige sager på hylden for at afvente den nye lovgivning. 

Og derfor er der lige nu 118 sager om hahskørsel, hvor borgere fortsat må gå rundt og vente på at få afgjort deres skæbne. 

- Anklagemyndigheden vil bestræbe sig på at behandle sagerne hurtigt efterfølgende. For det har konsekvenser ude i virkeligheden, siger Rikke Hald, senioranklager i Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis. 

Det er Østre Landsret og Vestre Landsret, der har sat to sager i bero for at afvente den nye lovgivning, hvilket har fået rigsadvokaten til at bede anklagemyndigheden om at lægge alle sager på hylden. 

Rådet for Sikker Trafik bakker op om det nye lovforslag, hvor hårde straffe kun rammer farlige bilister, og ikke folk som har røget flere dage før, at de sætter sig bag rattet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere