Hårdhændet behandling af hjemløse og tiggere på stationer

Private vagter skal skabe tryghed på S-togsstationerne ved at fjerne tiggere og hjemløse. Men vagterne er alt for hårdhændede, lyder kritikken.

02:19

På to uger har private vagter, som DSB har hyret, bortvist 400 hjemløse og tiggere fra S-togsperronerne.

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

I kampen for at få hjemløse og tiggere væk fra S-togsstationerne har DSB hyret private vagter. De skal skabe større tryghed for passagererne.

Men hos de hjemløses landsorganisation, SAND, mener formanden, Sten Rosenquist, at de private vagter er for hårdhændede, når de vil have tiggerne og de hjemløse til at forlade stedet.

- Jeg hører, at de bliver smidt væk nu for et godt ord. Simpelthen smidt væk. Og det er smidt væk, siger Sten Rosenquist til TV 2 Lorry.

Læs også Kritik af Frank Jensens forslag om et nyt pantsystem

Hos DSB forklarer chefen for forretningsudvikling, Aske Wieth-Knudsen, at flere kunder har henvendt sig, fordi de oplever hjemløse og tiggere som et tiltagende problem på stationerne. Men han beklager, hvis vagterne optræder hårdhændet:

- Det er jeg ked af at høre, for vi har gjort meget ud af at instruere vores vagter i, hvordan de skal gøre det her med ordentlighed og værdighed, siger Aske Wieth-Knudsen.

Alene i løbet af de første 14 dage med privat vagtværn blev 400 hjemløse og tiggere bortvist, skriver DR København. Et tal, som svarer til DSBs forventninger. 

De private vagtværn arbejder kun på perronerne. I togene bliver de hjemløse  og tiggerne bortvist af DSBs eget personale. Og de klarer opgaven bedre, lyder det fra de hjemløses organisation.

- De har en helt anden tilgang til mennesker. De har noget empati, og mange af dem ved også lidt om, hvor man så måske kunne gå hen, siger formanden for SAND, Sten Rosenquist.

Læs også Første gang i Danmark: Kvinde udvist for at tigge

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik